Tisdag
3
April 2018
Växjö Teater Växjö

Världsmusikalen Hitkommarna

Världsmusikalen Hitkommarna - Hela världen finns i Småland!
Upplev en gripande berättelse då nysvenskar gestaltar sin historia med sång, musik och dans.

Berättelsens huvudperson "Kimmie" känner sig hotad av nysvenskar och skapar ett främlingsfientligt parti...
Handlingen utgår från en musikorkester som vinner första pris i en musiktävling och därmed en kulturresa till Västafrika. Under resan möter de människor från Mauretanien, Guinea Conakry och Senegal. Många lärdomar och nya insikter erhålles och deras nyvunna vänner följer med dem tillbaka på hemresan. Väl hemma i Sverige möts de av den allt mer främlingsfientliga "Kimmie". Människor från Kurdistan, Syrien, Afghanistan samt även den samiska traditionen får ta del av hans ideologi om att de inte är välkomna i Sverige, men något händer under resan och frågan vad som är svenskt aktualiseras...
Musikalen har "Världspremiär" den 3 och 4 april i Växjö och Kalmar, 50 år efter Martin Luther Kings bortgång och hans "I have a dream tal" är lika angeläget idag. Berättelsen baserar sig på verkliga händelser och personer.
Världsmusikalen Hitkommarna är uppföljare till Folkmusikalen Hemstannarna, som setts av över 6000 personer i södra Sverige och jämförts med Kristina från Duvemåla. Båda musikalerna är skrivna och producerade av Peter Elmberg från den lilla byn Mundekulla ett stenkast från Vilhelm Mobergs födelsehem.
Läs mer www.hitkommarna.se
Föreställningen varar ca 1,5 timme inkl paus.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Tisdag 3 April 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Världsmusikalen Hitkommarna, Växjö Teater

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars