• Evenemang idag
Lördag
7
April 2018
Dansklubben Swing Wexiö Växjö

April Shag Hop

April SHAG HOP in Växjö
Då var det dags igen för lite swingdans i Växjö på vårkanten!

Lördagen den 7 april håller Växjö Lindy Circle en nybörjar-workshop i Collegiate Shag med Tony och Alexandra från Malmö.
________________________________________________

Collegiate Shag refereras till den stilen som var väldigt populär hos college studenter under 30- och 40-talet. Stilen är väldigt vild och energifylld och kännetecknas oftast med att man dansar med den ena armen högt och ett energiskt fotarbete.

Shag dansas framförallt till swingmusik och oftast i högre tempo än vad som är vanligt för Lindy hop.

Tony började sin danskarriär när han 2009 bestämde sig för att börja dansa för att få bättre kroppskontroll och nya rörelsemönster. En vän tipsade om Lindy Hop eftersom han tyckte musiken var så bra. Efter en snabb sökning på youtube så bestämde Tony sig för att testa och fastnade direkt på grund av den stora frihet och lekfullhet en kan lägga in i dansen. Tony började undervisa år 2011 och har sedan dess undervisat swing på flera olika dansskolor

Alexandra började dansa Lindy Hop 2011 och är musiker i grunden. Hon har redan sedan tonåren inspirerats av estetiken i 1920-1940-talets design och ryckts med av den tidiga jazzens svängiga rytmer. Dansen blev ett naturligt komplement till Alexandras musikintresse och att börja dansa Lindy Hop var ett självklart val. Efter första lektionen var hon fast, och efter två års intensivt dansande började hon själv undervisa.

Alexandra och Tony började dansa Collegiate Shag år 2014 och har sedan dess rest till Danmark, Polen, Litauen och Spanien för att fördjupa sig i dansen. De vill nu dela med sig av sin kunskap och arbetar för att etablera en shagscen även i Sverige.
____________________________________________

Vi workshoppar mellan kl 10 och 15 (med en timmes lunch) och håller till i Swings lokaler på Arabyvägen 80 i Växjö. Workshopen är kostar 250 kr för Växjö Lindy Circles medlemmar och 300 kr för övriga. Anmälan görs endast vi denna länken:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUm_jmFm93zqfazQJ3B4QqWb1h1M_RWp8fAq0VUz1RuiUcFw/viewform?usp=sf_link

På kvällen samma dag håller dansföreningen Swing en danskväll med Ballroom Band (storband som spelar swingmusik) mellan 18-21 och innan kl 16.30 startar en prova på kurs i Tiodans. Obs! Inträdet är 100 kr och ingår EJ i workshopavgiften!

Efter Swings fest håller Växjö Lindy Circle efterfest med DJ i samma lokaler.

I siffror

11 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

102 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dansklubben Swing Wexiö). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. April Shag Hop, Dansklubben Swing Wexiö

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni