• Evenemang idag
Torsdag
15
Mars 2018
Växjö konsthall Växjö

Johan Zetterquist: Study for a monument (the music)

Study for a monument (the music) är ett improviserat ljudverk eller ljudskulptur i en form som påminner om en noisekonsert. Efter spelningen bjuder Johan på en introduktion till sitt konstnärskap i sin helhet. Vi bjuder på chips och alkoholfri öl, fritt inträde!

OM JOHAN ZETTERQUIST
Konceptkonstnären Johan Zetterquist arbetar ofta med förslag eller proposals för monument eller skulpturer för det offentliga rummet, både i gallerimiljö och i stadsrummet. Hans ambitiösa, humoristiska och ibland helt omöjliga förslag kan anta olika former såsom text, ljud, skisser, performances och modeller. Hans ämnen rör sig ofta runt konflikten mellan kultur/natur och han tar sig an helt omöjliga ämnen och frågor som knappt kan diskuteras eller besvaras. Förslagen är ofta ogenomförbara, både ekonomiskt, praktiskt, moraliskt eller politiskt. Förslagen är också ofta paradoxala, rebelliska och okonventionella och på så vis bråkar de med sociala koder, regler och olika former av korrekthet och hyckleri.

Study for a monument (the music) är också utgiven på skivbolaget iDEAL i form av tre monument som snarast skall ses som ljudskulpturer än kompositioner. Allt inspelat på en Gibson SG, förstärkare och effekter. Som ljud påminner de om drone metal eller doom och pendlar mellan det viskande, nästan sövande till apokalyptiska skrin och dödsryckningar.

Johan Zetterquist är född 1968 och är verksam i Göteborg. Till och med 1 april ställer han ut på Växjö konsthall i samband med Italienska Palatset och konsthallens gemensamma utställning "Jag känner mig ful och värdelös", kring misslyckande.

Mer info på www.vaxjo.se/konsthall.

Foto: Peter Peppe Rosvik

I siffror

31 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

48 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö konsthall). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Johan Zetterquist: Study for a monument (the music), Växjö konsthall

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj