• Evenemang idag
Söndag
18
Mars 2018
Kafé de luxe Växjö

Hitkommarna

"Musikalen Hitkommarna är inte bara en musikal utan också en del i ett imponerande integrationsprojekt, en appell för tolerans och medmänsklighet."

Lyssna på ett smakprov av Musikalen Hitkommarna på Kafede Luxe söndagen den 18 mars kl 20.00.
Musikalen har premiär i sin helhet den 3 april på Växjö teater. '
Läs mer på www.hitkommarna.se

På Kafe De Luxe medverkar några av musikerna från Musikalen såsom

- Malick Diebate (Kora-Västafrikansk harpa)

- Thomas Eidrup (saxofon)

-Peter Elmberg (sång, gitarr)

Läs en recension av Konsertversionen på Kalmar teater i höstas här nedan.

---------------------------------------------------------------

"Efter föreställningen blev det stående ovationer. Jag tror att de flesta var lika tagna som jag. Framför allt av de gripande berättelserna, men också av den fantastiska sången och musiken. De medverkande kommer från olika länder; Syrien, Afghanistan, Mauretanien, Senegal, Guinea Conakry och Sverige. Nysvenskarna agerar sig själva i föreställningen. Deras berättelser i ord och ton om sina liv och varför de lämnat sina hemländer och kommit till Sverige lämnar nog ingen oberörd. Ingemar Bernthssons gestaltning den svenska rasisten Kimmie, som ger sig på hitkommarna (nysvenskarna), väcker också starka känslor.
Musikaliskt är föreställningen en höjdare. Musikalens initiativtagare och dramatiker Peter Elmberg har fått med sig ett husband av suveräna musiker, Lamine Cissokho, kora och slagverk, Sarbast Hasan, saz, Thomas Eidrup, sax och Jan-Eric Ström, bas. Den samiska sångerskan Elin Teilus imponerar också stort. Hennes sång och jojk går rakt in i hjärtat. En magisk stund utgör även Aissatou Barrys förtrollande dans. Det riktigt lyser om henne, när hon dansar till Lamine Cissokhos medryckande trumslag. Och när en grupp afganska ensamkommande ungdomar kommer in på scenen till Ali Ablfazils ord och Zaher Alizadas rappande vädjar om att få stanna i Sverige, är det knäpptyst i salongen. Berättelser, ramhandling och musik vävs samman till en lovande helhet. Men
musikalen är inte klar. Musikalens premiär den 4 april 2018 ser jag verkligen fram emot….. "

Tina Jeppson, Tidningen Barometern

Läs mer och boka biljett www.hitkommarna.se

I siffror

42 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kafé de luxe). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Hitkommarna, Kafé de luxe

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj