• Evenemang idag
Torsdag
12
April 2018
Kafé de luxe Växjö

Cosmic Ellington Girls

Kosmiska strålar och jordnära värme

"The Freewheeling" är namnet på deras senaste EP. Och rullar fritt, det gör Primadonnan Lena Junoff & Hanna Chawki verkligen.

Chawki är en svensk rock- och popmusiker, kompositör och poet.

Junoff är en mytomspunnen sångerska, som inte lämnar dig besviken.
Kom med på en äventyrlig resa i musikens universum, där gamla låtar och nya original serveras med kosmiska strålar, vindstarka mellantoner och en pålitlig jordnära värme.

Såhär beskriver de själva sin gemensamma historia....
"Junoff & Chawki som har detta projekt ihop möttes på frijazzklubben Brötz i Göteborg.

Chawki spelade in en lokal TV serie "Café Succé" med Surreal Lovers som husband.
Junoff var med i den andra delen som gäst med en stor G-klav på jumpern.

Sen pausades kontakten i många år tills Junoff skulle bli intervjuad om sina sångpålägg på Johnny Bodes skiva Bordellmammas dotter under namnet Gilda.

Junoff vägrade att prata om Bode och fick Istället Bo Sjökvist att göra ett radioprogram, en film och en bok om henne.

Junoff sökte upp Chawki och ville att Chawki skulle va hennes manager. Pallin på KOLONI frågade om Chawki och Junoff kunde spela tillsammans på deras festival. Så Chawki satte ihop ett band hastigt och lustigt med Harald Svensson på piano och en okänd cowboy på trummor.

Sen fick de en annan spelning på JAZZ ÄR FARLIGT – festivalen på Liseberg. Då var Timo Lundgren från UranGBG med och Henrik Olsson på trummor.

Cosmic Ellington Girls spelade in en singel förra året med Nikke Ström på bas, Pontus Torstensson på trummor och Ollikainen på piano, "The free wheeling single".

Nu har Chawki fått ett par jazz-lektioner av Ollikainen och ska själv kompa Primadonnan på nåra gigs.

Donnan och Chawki gör varochen sina låtar som inte har så mkt gemensamt förutom att båda två är obotliga anarkister och obekväma rent allmännt.

Junoff har turnerat med Duke Ellington och massa annat spännande som tex att lägga sången på skandalartisten Johnny Bodes platta – Bordellmammas dotter – under artistnamnet Gilda.

Chawki har ägnat sig åt exesser med Surreal Lovers och filmskådespeleri i ett antal Kubiak-rullar och är känd som en underground hjältinna i de kretsarna. Är numer chefredaktör för online-publikationen Göteborg Nonstop där Primadonnan är en fartflängd reporter även om Chawki spökskriver hennes reportage och recept som senast TV-mackan."

I siffror

49 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kafé de luxe). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Cosmic Ellington Girls, Kafé de luxe

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj