Fredag
6
Juli 2018
Regionteatern Växjö

Bortbytingen

En mamma och en pappa är väldigt upptagna med viktiga saker. De försöker följa alla möjliga tips om hur de ska få mer tid för familjen. Smarta inredningstips för att få ordning på alla saker och kläder hemma. Matlagningstips för att alla ska må bra och hålla sig friska. Det är stressigt för dem med allt som måste göras och alla tips som ska följas. Nu har de fått ett tips om att skogspromenader ska vara rogivande.
Men till och med när de ger sig ut på skogspromenad låter de sig störas av sina telefoner. Och så händer det som inte får hända. De glömmer barnvagnen med sitt lilla barn i skogen! Och värre blir det. När de hittar vagnen är det inte deras barn som ligger där utan… en trollunge! Ett troll har tagit deras barn och lagt dit sitt. De har fått en bortbyting! Alla försök att hitta deras barn är förgäves. Vad ska de göra nu? Behålla trollet eller...kanske…göra sig av med det? Och hur ska människobarnet överleva bland trollen?
I den här uppsättningen är Selma Lagerlöfs klassiska novell förlagd till modern miljö. Kvar är magin och sagans metaforer, men omstöpt till en urban fantasy-historia. Precis som i sagans värld så är det inte givet att föräldrar är helt goda, inte heller att troll är helt onda eller att barn är helt barnsliga. Snarare tvärtom. Men en sak är säker, hur vi behandlar andra kommer förr eller senare påverka oss själva. Det är ett lika aktuellt faktum nu som när sagan skrevs för mer än hundra år sedan.
Av Selma Lagerlöf
Fritt tolkad av Rikard Lekander
Regi Rikard Lekander
Scenografi och kostymdesign Kajsa Hilton Brown
Kompositör Hans Appelqvist
I rollerna Martin Ellborg, Agnes Forstenberg, Björn Johansson Boklund, Elin Rusk.
Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg och Byteatern Kalmar Läns Teater
Föreställningen varar ca 40 min.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Fredag 6 Juli 2018 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

44 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Regionteatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bortbytingen, Regionteatern

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj