Måndag
1
Oktober 2018
Växjö Konserthus Växjö

Marknadsafton

En folkkomedi av Vilhelm Moberg
Marknadsafton är en liten pärla i Mobergs dramatik, en folkkomedi. Med psykologisk klarsyn berättar Moberg underhållande och kärleksfullt om hemmansägaren Magni och hans vedermödor med två kvinnor. Kvällen före höstmarknaden i Växjö uppdagas det att hemmansägaren Magni vill gifta sig med den rika hemmadottern Teresia i Hultet – till hans hushållerska Lovisas stora förtret. Hon har arbetat oavlönat i över tio år hos sin husbonde i hopp om att de en dag ska gifta sig, och nu vill hon ha betalt för sitt slit. Tillsammans med fjärdingsmannen Rapp räknar hon ut exakt vad Magni är skyldig henne.

Vilhelm Moberg, 1898-1973, är en av Sveriges mest folkkära författare, känd för sin Utvandrarsvit. Enaktaren och folkkomedin Marknadsafton utkom för första gången 1930, men framfördes dessförinnan på Radioteatern 1929.

Medverkande: Allan Svensson, Sanna Ekman, Mia Poppe, Jakob Stadell
Arrangör. Växjö Teaterförening och Musik i Syd.
Föreställningen varar ca 2 timmar inkl paus.
Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Måndag 1 Oktober 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Marknadsafton, Växjö Konserthus

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti