Fredag
26
Oktober 2018
Palladium Växjö

Musica Vitae - Barockt!

Barockt!
Flöjtisten Kate Clark har framträtt i såväl Europa, USA och Australien tillsammans med ensembler som Freiburger Barockorchester, Concerto Köln, Les Musiciens du Louvre och The Australian Chamber Orchestra och är även flitigt anlitad som pedagog världen över.

Kvällens andra solist är cembalisten Mariangiola Martello. Hon kommer från början från Turin, där hon också studerade. Martello är specialiserad på barockmusik och verkar vid en rad europeiska operahus, som Staatsoper Hamburger, Drottningholmsteatern och Teatro Regio i Turin.
Här får vi tillfälle att höra dessa båda virtuosa musiker tillsammans med Musica Vitae och Malin Broman när de bjuder på några av barockens absoluta höjdpunkter. Det blir bland annat musik ur Bachs berömda Brandenburg¬konserter, som skrevs av tonsättaren som en jobbansökan till hovet i Brandenburg. Men något svar från greven i Brandenburg kom aldrig och inte förrän i mitten av 1800-talet dök noterna till den här fantastiska musiken lyckligtvis upp igen i ett arkiv i Kungliga biblioteket i Berlin.
Med två så briljanta kvinnliga solister på plats tar vi också tillfället i akt och presenterar musik av kvinnliga tonsättare. Tongångar av italienskan Maddalena Sirmen Lombardini och av fransyskan Élisabeth Jacquet-de-la-Guerre hörs jämsides med musik av hennes manliga franska kollegor, Rameau och Couperin. Välkommen att ta del av en garanterat humörhöjande konsert som kommer att bjuda på livfull rytmik, tematisk uppfinningsrikedom, virtuosa variationer och smäktande suckar.
Barockmusik när den är som bäst!
Musik av
Johann Sebastian Bach, François Couperin, Élisabeth Jacquet-de-la-Guerre, Maddalena Sirmen Lombardini, Jean-Philippe Rameau
Medverkande
Musica Vitae
Malin Broman – konstnärlig ledning, violin
Kate Clark – traversflöjt
Mariangiola Martello – cembalo
Konsertintroduktion från kl 18.15
Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Fredag 26 Oktober 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

95 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Palladium). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musica Vitae - Barockt!, Palladium

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober