Fredag
9
November 2018
Utvandrarnas Hus Växjö

Musica Vitae och David Orlowsky Trio

Symphonic Klezmer – David Orlowsky Trio

»Masters of Klezmer« har denna hyllade trio kallats av Süddeutsche Zeitung. Sedan 2005 har ensemblen från Berlin bestående av David Orlowsky själv på klarinett, Jens-Uwe Popp på gitarr och Florian Dohrmann på kontrabas, förundrat publik världen över med sitt mångsidiga musicerande som innefattar allt från klassiskt till klezmer, arabisk musik, pop och jazz. Dessa fullfjädrade musiker har framträtt på så ansedda scener som Carnegie Hall i New York, Philharmonie i Berlin och Concertgebouw i Amsterdam och de har deltagit på stora och erkända festivaler såsom Luzern-festivalen i Schweiz, Kissinger Sommer och Schleswig-Holsteins Musikfestival.

Och nu har vi alltså glädjen att välkomna dessa snabbfotade musiker till ett spännande möte med Musica Vitaes stråkar i denna fascinerande musikstil som kallas klezmer. Är det något denna genre kännetecknas av så är det dess stora och känslosamma register. Klezmer handlar inte så mycket om intellektet, utan snarare om känslan: det är musik som kan vara lågmält lyrisk och längtansfullt vemodig och sorgsen – men också lekfull, vild, galen och uppsluppen.
Det finns all anledning att förvänta sig att fascinerande och ovanliga klanger och rytmer kommer att ljuda över Sydsverige när David Orlowskys klarinettoner förenas med Musica Vitaes nyansrika stråkljud. Varmt välkommen att kliva in i en mytomspunnen musikvärld, som kommer att bjuda på såväl medryckande och svängiga dansanta klezmerrytmer, som andra inspirerande tongångar från Balkanhalvön.
Musik
Traditionell klezmermusik i arrangemang för trio och stråkorkester
Medverkande
Musica Vitae
Daniel Frankel – konsertmästare
David Orlowsky trio: David Orlowsky – klarinett, Florian Dohrmann – kontrabas, Jens-Uwe Popp – gitarr
Konsertintroduktion från kl 18.15.
Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Fredag 9 November 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Utvandrarnas Hus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musica Vitae och David Orlowsky Trio, Utvandrarnas Hus

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober