• Evenemang idag
Fredag
8
Mars 2019
Växjö Teater Växjö

En alldeles särskild dag - Bussresa till Helsingborgs Stadsteater

Den nyskrivna musikalen En alldeles särskild dag är baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm från 1977 med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna. I centrum står hemmafrun Antonietta (Anki Albertsson) som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa.
När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats. Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele (Stefan Clarin), tidigare firad radiojournalist som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist. Av en slump träffas de båda och i humanisten Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.
En alldeles särskild dag är en vacker och omtumlande berättelse om ett oväntat och innerligt möte mellan två människor. Det är en tankeväckande och rörande ensembleföreställning som sätts upp i samarbete med Malmö Opera.
En musikal i två akter efter en film av Ettore Scola och Ruggero Macari under medverkan av Gigiola Fantoni.

KORT INFO!
Genre: Känsloladdad ensembleföreställning.
Publik: Romantikern med historieintresse.
Upplev därför: Kärlek och musik som drabbar på flera plan.
Buss avgår från Växjö Teater kl. 15.45 och beräknas vara tillbaka ca 24.00. Boka biljett snarast dock senast 30 augusti hos BiljettCentrum. Begränsat antal platser. I priset ingår biljett, bussresa samt fika på bussen (ostsmörgås, kaffe/te och frukt).
För mer information kontakta Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. En alldeles särskild dag - Bussresa till Helsingborgs Stadsteater, Växjö Teater

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April