• Evenemang idag
Onsdag
8
Maj 2019
Växjö Teater Växjö

Som ett jävla solsken

Ett hisnande collage av resor, scener och sånger.
“Som ett jävla solsken” är en fri dramatisering av Fatima Bremmers biografi (som tilldelades Augustpriset 2017) om reportern Ester Blenda Nordström - en av 1900-talets mest fascinerande kvinnor. Genombrottet kom när hon provade på att jobba som piga, i ett undersökande journalistarbete, vilket ledde till flera uppmärksammade artiklar, en bok och en långfilm! Hon ändrade det journalistiska språket i grunden och hennes äventyrliga resor i bland annat USA, Sibirien och Argentina blev som följetonger för tidningsläsarna.

Medan begreppet ”Den nya kvinnan” myntades levde Ester Blenda dess innebörd i praktiken. Hon utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid när kvinnorna gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt.
Den förbjudna kärleken mellan Ester Blenda och Carin löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Samkönade äktenskap blev lagligt först 2009.

Anna-Lena Hemström gestaltar och berättar om denna motsägelsefulla personlighet i ett collage av hisnande resor, scener och sånger. Det handlar om engagemang, glädje och galenskap. På scen finns också gitarristen Mulle Holmqvist.
Föreställningen varar ca 1 tim, ingen paus.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Som ett jävla solsken, Växjö Teater

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni