• Evenemang idag
Fredag
10
Maj 2019
Palladium Växjö

Musica Vitae - Stråkar de luxe

Ung, finsk, nytänkande och flerfaldigt prisbelönad. Det är stråkkvartetten Meta4 i ett nötskal. Gruppen turnerar flitigt runt om i världen till så prestigefyllda konsertsalar som Wiener Konzerthaus, Elbphilharmonie Hamburg, Wigmore Hall i London och Lincoln Center i New York. För ett par år sedan gjorde kvartetten även en turné till Australien.
Vi är mycket glada att återigen bjuda in denna fantastiska kvartett att musicera tillsammans med Musica Vitae. Som en röd tråd genom programmet går kärleken – parrelationer, deras skörhet och musikens och fantasins fantastiska kraft. Bergs känsloladdade Lyriska svit är ett verk laddat med symbolik. I komponerandet inspirerades den österrikiske tonsättaren av sin korta och intensiva romans med en gift kvinna i bekantskapskretsen, Hanna Fuchs. I Leoš Janác?eks stråkkvartett nr. 2 hör vi hans passionerade (och obesvarade) känslor för en mycket yngre, upptagen kvinna. Över sjuttio år gammal åstadkom Janá?ek ett verk som formligen gnistrar av innerlighet och glöd.
Kvällen avslutas med Gustav Mahlers sista verk – Adagiot ur hans ofullbordade tionde symfoni i arrangemang för stråkorkester. Under arbetet med verket fick han veta att hustrun Alma hade en affär med arkitekten Walter Gropius och Mahler vände sig till Siegmund Freud för att få hjälp. Det är gripande musik som andas tragik och förtvivlan, men som samtidigt bär på en svävande vacker längtansfull skönhet som känns närmast överjordisk. En tonsättning som blickar ut, förbi livets horisonter.
Medverkande
Musica Vitae?
Meta4
Föreläsning av Lena Swalander kl 18.15.
Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Palladium). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musica Vitae - Stråkar de luxe, Palladium

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj