• Evenemang idag
Tisdag
26
November 2019
Växjö Konserthus Växjö

Musica Vitae och Noah Hellwig - Rörelse

Musik
Britta Byström – A Walk by Heart
Malin Bång – Shinai
Danssvit: Erwin Schulhoff, Benjamin Britten, François Couperin, Astor Piazzolla, Jean-Philippe Rameau, J S Bach, Max Richter, Alexander Balanescu, Steve Reich

Medverkande
Musica Vitae
Malin Broman – konstnärlig ledare, violin
Noah Hellwig – koreografi, dans
Dans och musik har genom historien varit intimt förknippade med varandra och mycket talar för att företeelsen att röra sig till musik kan vara lika gammal som människan själv. I den här konserten tar Musica Vitae fasta på detta och utforskar dansens och rörelsens betydelse för den musikaliska upplevelsen, tillsammans med Malin Broman och dansaren och koreografen Noah Hellwig. Hellwig är bland annat utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och vid Central School of Ballet i London. Under sin karriär har han arbetat med såväl nutida dans, barockdans som performance art och med institutioner som Ballet Ireland, Nordic Baroque Dancers, Folkoperan och Kungliga Operan.
Under kvällen kommer det att ges exempel på hur såväl äldre musik som nutida musik kan användas för att illustrera dans och rörelse. Vi inleder med nyskriven musik av Britta Byström, som redan i sin titel – A walk by heart – anspelar på aktivitet och fortsätter med musik av Malin Bång, som i sitt verk Shinai inspirerats av intensiteten och koncentrationen i kampsporterna kendo och aikido. Att röra sig till musik var även centralt under barocken och vi hör musik av tv. av den franska franska barockens största tonsättare, Francois Couperin och Jean-Philipe Rameau, samt av den kanske störste barocktonsättaren av dem alla: Johann Sebastian Bach. Vi får också känna på tangons sensuella rytmer tillsammans med den argentinske tangomästaren Astor Piazolla och uppleva minimalistiska tongångar av Polarprisvinnaren Steve Reich.
Föreläsning kl 18.15
Musiken och människan, samtal mellan Gilbert Ambrazaitis och Beate Schirrmacher från Linnéuniversitetet. På temat Rörelse.
Konserten varar ca 1 tim 15 min, ingen paus.
Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.
Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, Swish eller kontant betalning i garderoben.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musica Vitae och Noah Hellwig - Rörelse, Växjö Konserthus

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari