• Evenemang idag
Onsdag
27
November 2019
Regionteatern Växjö

Ljusets Rike

”Aldrig igen” har det hetat sedan nazisternas brott mot mänskligheten uppdagades för över 70 år sedan. Idag är mörka krafter åter på frammarsch: en växande svensk nynazism, ett neofascistiskt Europa, islamisk radikalisering. Gemensamt för dessa ideologier är deras tro på våld som politisk metod samt deras nostalgiska föreställningar om ett idealiskt förflutet. Genom att eftersträva en återgång till ett imaginärt ”det var bättre förr”, hoppas de återställa en ordning som aldrig funnits.
I Ljusets Rike 2039 undersöker vi mekanismerna bakom människors dragning till totalitära ideologier. Vi tar upp rigorösa kroppsideal, våldsglorifiering och förakt för svaghet. Var ligger lockelsen i de extremistiska grupperingarna? Vd är deras grogrund? Hur har de lyckats få fäster i vår upplysta tid – i våra demokratiska samhällen?
Längd ca 70 minuter, ingen paus.
Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg
För bokning av rullstolsplatser kontakta Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Regionteatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Ljusets Rike, Regionteatern

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari