• Evenemang idag
Onsdag
4
December 2019
Regionteatern Växjö

Lust

I hundratals år har kvinnans lust och sexualitet tillhört någon annan än henne själv. Hur gick det till? När blev den någon annans? Och inte minst – vems är den nu? ­Genom samtal och intervjuer med kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund har vi ­utforskat vad kvinnlig lust är idag.
LUST tar med dig på en scenisk resa över knottrig hud och fladdrande hjärtan. ­Ta del av kvinnors sanna berättelser om kroppsglädje och kroppsskam, borttappat ­begär och nyväckt åtrå, kärlekssmärtor och längtan. Låt dig överraskas, tröstas, roas och inspireras av en föreställning som tar kvinnors kroppar, känslor och tankar på ­djupaste allvar. Vi tar fram det hjärtliga, humorn och allvaret i den sexuella lusten.
Virginia Woolf skrev om ett eget rum som förutsättning för att kvinnan ska kunna skriva och uttrycka sig konstnärligt. Kanhända måste vi också skapa ett eget rum för vår lust. Ett rum utan skam, förväntningar och dåliga självförtroenden. Ett rum som istället är fyllt av frihet, förståelse och solidaritet. Och i detta rum finns ett samtal. Ett som vi kanske önskar att vi har just nu, eller kanske hade haft när vi behövde det som mest. Välkommen in.
Sofia Westerlund, Dramaturg
MANUS, KONCEPT & REGI HELENA SANDSTRÖM CRUZ
SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN ERIKA SJÖDIN
KOMPOSITÖR MAGNUS GRENSTEDT
LJUSDESIGN IRMELI STRAND
MASKÖR HANNA ELWE
DRAMATURG SOFIA WESTERLUND
I ROLLERNA ANJA LEK PAULSSON, LÉONIE VINCENT & SASKIA HUSBERG
LÄNGD CA 120 MIN inklusive eftersamtal
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Regionteatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lust, Regionteatern

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari