• Vaxjo.com
  • Evenemang
  • Minska risken för cancer - kosten och fysisk aktivitet viktiga verktyg
  • Evenemang idag
Tisdag
22
Oktober 2019
Växjö Konserthus Växjö

Minska risken för cancer - kosten och fysisk aktivitet viktiga verktyg

Minska risken för cancer
- om våra levnadsvanor med kosten och fysisk aktivitet som två viktiga verktyg.

Den senaste forskningen visar att vår livsstil och våra levnadsvanor har stor påverkan när det gäller cancer, men även andra vanliga folksjukdomar. Upp till 30–35 % av fallen kan undvikas med enkla vardagliga förändringar i våra vanor.
Det handlar om flera saker som alkohol, tobak, solen med mera. Det nya är den stora betydelsen som kosten och fysisk aktivitet har. Och det är det den här kvällen ska ge insikt om och inspirera var och en till goda vanor.
Det är ett svenskt Dreamteam som hjälper oss med råden:
Anna Ottosson, TV-profil som är dietist och anlitad expert när det gäller kostråd och sambandet mellan mat och cancer. Nutritionsexpert, till och med i Nobelspecials panel.
Martin Moses, Årets Kock 2019, svensk mästare och uppväxt i Växjö, Numera på SK Mat & Människor i Göteborg. Han lagar mat på rätt råvaror, enkelt och med vardagen i åtanke. Han bjuder dessutom på smakprov.
Leila Söderholm, också känd från TV, nominerad till Årets Talare 2018, blev Årets Hälsoinspiratör 2019. Hjälper dig lura hjärnan till vardagsträning, vad sägs om armhävningar mot diskbänken? Leila kan få oss att tänka om utan dåligt samvete och pekpinnar.
En kväll som vi hoppas kan så några frön som kan leda till godare vanor, små enkla tips i vardagen som kan ge ett bättre liv på sikt.
Varmt välkommen till en inspirerande kväll - för livet!
Föreläsningen varar ca 2 tim.
Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.
Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, Swish eller kontant betalning i garderoben.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Växjö Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Minska risken för cancer - kosten och fysisk aktivitet viktiga verktyg, Växjö Konserthus

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December