• Evenemang idag
Fredag
14
Februari 2020
Palladium Växjö

Musica Vitae - Blickar framåt och bakåt

Den flerfaldigt prisbelönade tonsättaren Jesper Nordin har skrivit musik för ensembler som Göteborgssymfonikerna, Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester och för utländska orkestrar som exempelvis Finlands radios symfoniorkester och BBC Scottish Symphony Orchestra. Han har själv beskrivit sin musik som en slags modern konstmusik som har sina rötter i rock- och folkmusiken. Här får vi tillfälle att bekanta oss med Nordins spännande och framåtblickande elektroakustiska musik när den möter barockens och romantikens mästare.
Efter paus får vi ta del av Brahms andra stråkkvintett som är ett praktfullt verk som innehåller det mesta. Här hörs såväl wienervals som ungersk csárdás, men framför allt bjuder stycket på rika portioner av de kvaliteter som Brahms var så skicklig i att skildra i toner; det skiftande spelet mellan ljus och skugga och det ömsint vackra vemodet och melankolin. Härligt stämningsfull och melankolisk musik var också ett signum för den engelske barockmästaren Henry Purcell, som har kallats »den viktigaste brittisk-födde tonsättaren vid sidan om Elgar«. Han är förmodligen mest känd för sin opera Dido och Aeneas, men Purcell komponerade också mängder av annan musik trots att han endast blev 36 år gammal. Redan som 20-åring komponerade han sina Fantazias, som anses vara hans första betydande kompositioner. Här uppvisar han ett mästerskap i kontrapunkt som inte för inte har jämförts med Bachs Die Kunst der Fuge.
Medverkande:
Musica Vitae
Malin Broman, violin och konstnärlig ledning
Jesper Nordin, elektronik
Musik:
Henry Purcell – Fantazia nr: 1, 5, 6 & 12
Henry Purcell – In nomine for 7 parts
Jesper Nordin – 3rd Retrospective for Violin and String Orchestra
PAUS
Johannes Brahms – Stråkkvintett nr 2 G-dur op 111
Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Palladium). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musica Vitae - Blickar framåt och bakåt, Palladium

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September