• Evenemang idag
Torsdag
16
April 2020
Regionteatern Blekinge-Kronoberg Växjö

Performance Lecture - Gunnel Cederlöf

Performance Lecture är en fusion mellan en föreställning och en föreläsning i samarbete med Linnéu-niversitetet. Det är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form - där kunskap förmedlas med teaterns verktyg!
Performance Lectures är en relativt ny genre som gjort succé runt omkring i Europa och nu senast i Sverige på Dramaten i Stockholm. Nu är det åter dags för oss att erbjuda er den här helt unika bland¬ningen av konst och vetenskap under två kvällar - där både höger och vänster hjärnhalva kommer att kittlas och stimuleras!
Gunnel Cederlöf om kistan som förändrade historien – ”Huseby i världen”
Gunnel Cederlöf är professor i historia vid Institutionen för kulturvetenskaper, Centre for Concurren¬ces in Colonial and Postcolonial Studies. I sin forskning kombinerar hon miljöhistoria, rättshistoria och kolonialhistoria och är inriktad på Indien och det brittiska imperiet. Gunnel leder forskningsprojektet ”Huseby i världen” som gör träkistans unika historiska material tillgängligt för forskning.
Innehållet i kistan visade sig tillhöra Joseph Stephens, den godsägare som gav nytt liv åt Huseby under Smålands djupa ekonomiska kris på 1800-talet. Stephens hade arbetat som framgångsrik järn¬vägskontraktör i det koloniala Indien. När han lämnade Indien samlade han all sin dokumentation i kistan, som fram till 2006 stått oupptäckt på Husebys vind.
Performance Lectures hålls i Scenkonstbaren där det serveras smått och gott. På vår hemsida regionteatern.se/scenkonstbaren kan du läsa mer om menyn. Du kan köpa dina matbiljetter direkt efter att du valt sittplats.
Evenemanget varar ca 1 timme.
Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Biljetter & tider

Torsdag 16 April 2020 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

158 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
Boenden närmast Regionteatern Blekinge-Kronoberg natten mellan 11 och 12 April.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Regionteatern Blekinge-Kronoberg). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Performance Lecture - Gunnel Cederlöf, Regionteatern Blekinge-Kronoberg

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April