Saknar du att umgås med vänner och familj? Satsa på en utomhusaktivitet! I Växjö finns aktiviteter för alla åldrar – här har vi samlat en rad olika alternativ.

Efter ett omvälvande år och en kall vinter är våren äntligen på ingång. Vad passar då inte bättre än att umgås med vänner och familj utomhus? Nedan kan du ta del av ett axplock av alla aktiviteter som Växjö har att erbjuda, och här finns alternativ för både yngre och äldre.

Är du sugen på att komma ut i naturen och samtidigt få lite motion? Via Växjö MTB har du möjlighet att samla ihop ett gäng kompisar eller kollegor och hyra mountainbikes. Här finns också möjlighet att få guidning av erfarna instruktörer – eller kanske till och med en lektion i teknik? Välj det alternativ som passar er bäst, och njut av en dag med fart!

Om du är ute efter en lite lugnare aktivitet finns det möjlighet till stadsvandring genom Växjö stad. På vandringen får du ta del av kulturhistoriska sevärdheter och se betydelsefulla platser i staden. Vill du ta del av ännu mer kultur och historia erbjuds även guidade visningar av Kronobergs slottsruin. Hit passar det bra att komma såväl med kollegorna på kickoff som med vänner eller familj på en utbildande och intressant dag.

Aktiviteter på hög höjd blir mer och mer populära, och självklart finns det också sådana alternativ i närheten av Växjö. I Klaverström, som ligger ungefär 40 minuter utanför staden, hittar du bland annat Europas längsta zipline. Här får du uppleva naturen på ett helt nytt sätt medan du på hög höjd färdas fram genom Smålands skogar. Denna aktivitet passar för både stora och små grupper.

Kanske är du intresserad av att komma ut på vattnet lite längre fram i vår? Från och med maj erbjuds båtturer med ångaren Thor på Helgasjön. På turen får du både chans att njuta av naturen och en möjlighet att lära dig mer om både båten och Kronobergs slottsruin.

Tänk på! Vissa av evenemangen kan påverkas av rådande restriktioner gällande covid-19.