• Evenemang idag
Lördag
28
Maj 2022
VÄXJÖ KONSERTHUS Växjö

DET BÄSTA FRÅN KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA OCH CHESS

Den 16 maj 2021 kan ni ta del av storslagen musik signerad Björn och Benny. Musik från ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla” framförs av Janne Åström, Anki Albertsson, Christer Nerfont och Ulrika Skoglund. En stor orkester möter upp artisterna och musiken under ledning av Jörgen Flink som dirigerar Malmö Brandkårs Orkester.
Det här blir en uppsättning utöver det vanliga! Hjärtligt välkomna.
Chess
Den numera klassiska musikalen Chess skrevs av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus. Premiären ägde rum 1986 på Prince Edward Theatre i London där den sedan spelades i tre år.
Handlingen utspelar sig under ett tv-sänt schackmästerskap mellan de båda schackspelarna Freddie och Anatolij. På ena sidan står Freddie, en provokativ superstjärna som frivilligt väljer att frossa i offentlighetens ljus. På andra sidan står Anatolij, en bricka i spelet om herraväldet i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i kampen om makten. Hans Svetlana är kvinnan som tar hand om allt men som förlorar sin make när Anatolij förälskar sig i Freddies flickvän Florence. Under några turbulenta dagar vänds deras liv upp och ner och när mästerskapet är över är ingen av personerna densamma.
Kristina från Duvemåla är en svensk musikal från 1995 med musik av Benny Andersson. Librettot av Björn Ulvaeus är baserat på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit. Musikalen Kristina från Duvemåla hade urpremiär på, och producerades av, Malmö Musikteater den 7 oktober 1995.
Hos en liten skara människor från Ljuders socken i Småland växer sig drömmen om Amerika allt starkare när hungersnöd, förmynderi och religiös förföljelse gör det outhärdligt för dem att stanna kvar i hemorten. Det nya landet har mark till alla och erbjuder den som vågar sig ut på den långa, farliga resan en fristad och en framtid. Det öppnar sig för dem som längtar efter den frihet de förvägras där de nu är. Några få djärva män och kvinnor hörsammar budet och ger sig ut på den riskfyllda färden över Atlanten. Bland dem finns Kristina, Karl Oskar, Robert och Ulrika.
Jan Åström – en musikalisk kameleont! En rockare, vistolkare, operasångare, musikalartist, komiker och skådespelare – ja vilken multibegåvning.
Janne har studerat klassisk sång vid The San Francisco Conservatory of Music. Han har stått på landets flesta musikalscener och bland annat medverkat i Les Miserables på Cirkus i Stockholm, Little Shop of Horrors på Chinateatern, Annie på Göta Lejon, Guys and Dolls på Oscars och Kristina från Duvemåla på Cirkus. Janne har även haft huvudrollen i Sweeney Todd och som Tevje i Spelman på taket, båda på Dalateatern.
Janne Åström har haft flera band, bland annat Hot Soup som spelade allt från Jacques Brel till Deep Purple och hans nuvarande band Medborgarna som spelat ihop och spelat i över 20 år.
Ni har även sett Janne i humorgruppen R.E.A. på Börsen och som gäst i Rhapsody in Rock.
Anki Albertsson har vi med stor glädje följt i flera musikaler på Malmö Opera, i Spamalot på Nöjesteatern, i Familjen Addams på Slagthuset och som solist i många konserter med Malmö Brandkårs Orkester – Jodå… ända sedan 1999 har vi hängt ihop! Senast 2018 i en glittrande show med Schlager-Mello som tema.
Anki har också varit stjärna på anrika Lido i Paris och med Teatro ZinZanni i Seattle. När Björn Ulvaeus drog igång sitt projekt Mamma Mia The Party på Tyrol i Stockholm handplockades hon till den kvinnliga huvudrollen.
Tidigare har hon också hunnit med huvudroller i musikaler som Chicago, Little shop of Horrors, Spamalot, A Chorus Line med flera. Hon har också medverkat i TV-serier och i mellanakter i Melodifestivalen.
Christer Nerfont är en av Sveriges mest kända musikalartister. Han inledde sin scenkarriär inom Lundaspexarna i slutet av 1980- och början av 1990-talet, och tillhörde där samma spexargeneration som Johan Wester och Anders Jansson. Christer utbildade sig på Teater- och Operahögskolan i Göteborg 1994–1997. Christer är ett välbekant ansikte från scenen på Malmö Opera där han bland annat spelat i Spelman på taket, Les Misérables, Jekyll och Hyde, Sommarnattens leende och som Robert i Kristina från Duvemåla.

Nerfont har medverkat i otaliga produktioner på sin hemmascen Wermland Opera, bland annat i musikalerna Elisabeth, Mozart, West Side Story, Sweeney Todd, Candide, Sunset Boulevard och många, många fler.
Ulrika Skoglund har haft scenen som arbetsplats i större delen av sitt liv och har ett oräkneligt antal middagsshower, galor, prisutdelningar, konferencieruppdrag och showproduktioner i bagaget. Bland uppdragen hittar du mängder av företagsevenemang men även Fotbollsgalan och Wallmans Salonger i Malmö och Köpenhamn, Sikta mot Stjärnorna, Git Gay Gala, julshower och mycket, mycket mer.
Christer Nilsson skrev i Orkesterjournalen – ”En röst som saknar konkurrens på denna sidan av Europa i höjd, feeling och omfång i långa nyanserade accenter och en aldrig andnupen frasering”. Brandkårens Orkester är stolta att få spela med proffsiga Ulrika som med personlig touch framför musikaliska örhängen och har en bredd som få.
Längd: ca 2h
Rullstolsplats bokas på Scalateatern i Karlstad biljett@scalateatern.com 054-190080

Biljetter & tider

Lördag 28 Maj 2022 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

551 st

har besökt evenemanget på Vaxjo.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(VÄXJÖ KONSERTHUS). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. DET BÄSTA FRÅN KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA OCH CHESS, VÄXJÖ KONSERTHUS

POPULÄRT I Växjö JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Vaxjo.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Växjö. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj